DANIEL WEBSTER ELEMENTARY

San Francisco, CA 
Webster Elementary Entrance
Webster Elementary North Face
Webster Elementary Interior Stair
The 70's Revisited
 

In collaboration as Joint Venture Architect with Noll & Tam Architects, S Meek Architecture provided designs for the modernization and elevator addition to Daniel Webster Elementary. To connect multiple buildings at multiple levels, the elevator tower was combined with a lobby on the ground floor and an expanded library at the second floor.

 

The school's existing classroom building had a modular 1970’s educational layout - where every classroom was entered from exterior stairs, and the only classrooms with access to the restrooms are the central classrooms. A new dedicated internal hallway will improve wayfinding and orientation as well as safety. Expanding the available space for the warming kitchen at the back of the Auditorium will enable the equipment to fit within the kitchen, rather than scattered at the edges of the public space, and thus return some dignity to the school’s major public gathering space.